Nazire li se proleće u odnosima Rusije i Ukrajine?

Usred procesa donošenje nove metodologije proširenja Evropske unije, oglasio se francuski predsednik ocenom da pregovori o članstvu ne treba da budu jedina politika prema Balkanu i da to nije obavezno najbolji način za jačanje evropskog uticaja u regionu. Priču vraća na veće ekonomsko prisustvo u regionu i investiranje u kulturu i obrazovanje. Da li ovakav stav relativizuje suštinu nove metodologije da je politika proširenja i insistiranje na reformama glavno sredstvo za podsticanje demokratije u zemljama regiona. O tome razgovaramo sa Vladimirom Međakom iz Evropskog pokreta.

Samo nedelju dana pošto je smenjen sa funkcije savetnika za odnose sa Ukrajinom, Vladimir Surkov je dekretom ruskog predsednika i otpušten. U kakvoj je to vezi sa činjenicom da se dešava u vreme obnove mirovnog procesa između Moskve i Kijeva- tema je rubrike POGLED U SVET.

Zbog manjkavosti u funkcionisanju Socijalno-ekonomskog saveta u pripremi su novi propisi koji to treba da isprave. O tome govorimo povodom 20-te godišnjice njegovog postojanja, a na Dan socijalne pravde kada ćemo se i podsetiti da je svaki četvrti stanovnik u u Srbiji u riziku od siromaštva, a da je među njima najveći broj dece.

U poslednje vreme svedoci smo da glas protesta povodom sve češćeg i brutalnijeg ugrožavanja životne sredine dižu mladi ljudi. To daje nadu da promenu mogu da donesu dolazeće generacije, pod uslovom da još kao deca nauče da brinu o svom okruženju. Upravo o tome je dirljiva dečija knjiga DAVID IZA DUGE, a gost nam je autor Nenad Dikić.

Čućete i segmente iz nove emisije KOJEKUDA.



Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи