Koliko nam je sna zaista potrebno?

Gotovo trećinu našeg života provodimo spavajući, a kvalitet i dužina sna utiču na naš životni vek. Potrebno vreme spavanja se razlikuje od osobe do osobe, ali i od doba života u kojem se nalazimo. U Psihološkoj radionici „Korak napred“, psiholog Slobodan Nikolić objasniće nam koliko sna nam je zaista potrebno, i koliko je to važno.

Studenti farmacije u Beogradu, zajedno sa profesorima, žele da se uključe u programe prevencije koje organizuje Komisija za borbu protiv narkomanije u školama. O planovima, idejama, kao i o najavi formiranja Centra za edukaciju o štetnosti psihoaktivnih supstanci pri Farmaceutskom fakultetu, govoriće prof. dr Mirjana Đukić, profesor na katedri za toksikologiju.

I ove godine, Trag fondacija raspisala je konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju. U toku je nominovanje kompanija, preduzeća i dobročinitelja, koji su tokom prethodne godine podržali inicijative za opšte dobro na najdugoročniji i najefektniji način. Naša gošća je Marija Mitrović, direktorka fondacije Trag.

Roman Saše Ilića, „Pas i kontrabas", ovenčan NIN-ovom nagradom verovatno je već u rukama mnogih čitalaca. Za rubriku „O knjigama i piscima" priču o ovoj knjizi je pripremila Svetlana Mladenović, koja kaže da se ovo štivo, uprkos zgusnutom stilu čita lako, ali ne i brzo. Zato ga je i pročitala natenane.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара