Bibić car Balkana

Reprezentacija Srbije upravo se vratila sa  25.Balkanskog prvenstva u dvorani, koje je održano u Istanbulu. Našu ekipu činilo je 10 atletičara i 6 atletičarki, koji su osvojili četiri bronzane, jedna srebrnu i jednu zlatnu medalju. Bronzom su se okitili Milica Gardašević i Strahinja Jovančević u skoku u dalj, Milana Tirnanić u trci na 60 metara i Armin Sinančević u bacanju kugle. Asmiru Kolašincu, u istoj disciplini, pripalo je srebro, dok je čudesni Elzan Bibić, uprkos zdravstvenim problemima, odbranio titulu šampiona Balkana i pobedio u trci na 1500 metara. Tim povodom, razgovaramo s nadarenim mladićem iz Novog Pazara, koji je od Nove godine bukvalno svakog vikenda osvajao medalje na turnirima širom zemlje i Evrope.

Košarkaši Partizana pobedili su u dramatičnom finalu večitog rivala Crvenu zvezdu i odbranili trofej u Kupu Radivoja Koraća. Partizan je u niškoj dvorani "Čair", tek posle produžetka, savladao crveno-bele, rezultatom 85:84. "Žućkova levica" treću godinu zaredom ostaje u vlasništvu crno-belih, koji sada imaju osam pehara, otkad se igra u ovakvom formatu.

Za najkorisnijeg igrača ovogodišnjeg `Ol-star` meča proglašen je Kavaj Lenard, košarkaš Los Anđeles Klipersa, koji je utakmicu završio sa 30 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije. Po završetku utakmice, Lenardu je uručen trofej koji od ove godine nosi naziv "Kobi Brajant", po nedavno nastradaloj NBA legendi. Srpski reprezentativac Nikola Jokić drugi put zaredom učestvovao je na `Ol-star` utakmici, skupu svih zvezda u Čikagu. Iako je imao malu minutažu, Nikola je na sebi svojstven način privlačio pažnju na parketu. 

Selektor naše reprezentacije u košarci Igor Kokoškov obratio se predstavnicima medija, uoči susreta sa Finskom i Gruzijom. Iz tenisa- Novak Đoković, najbolji teniser sveta, započeo je 278. nedelju na prvom mestu svetske rang liste . Dušan Lajović ostao je na 23. mestu, dok je Filip Krajinović napredovao za šest mesta i sada je 33, dok je Laslo Đere na poziciji 36. Kecmanović je trenutno na 50.mestu, Nikola Milojević na 143, Danilo Petrović na 155, dok je Viktor Troicki 171-i. Kod dama,  Nina Stojanović pala je za tri pozicije i na objavljenoj WTA listi zauzima 85. mesto. Stojanovićeva je ujedno i jedina srpska teniserka među 150. najboljih. 

Čućemo i razgovor sa nekadašnjom olimpijskom šampionkom u tekvondou, Milicom Mandić, koja ističe da je 2019. bila godina uspona i padova, ali da je na kraju najvažniji cilj ispunjen - plasman na Igre u Tokiju. Tekvondisti se, veli Milica, nadaju dvema medaljama, računajući tu i Tijanu Bogdanović, njenu klupsku drugaricu, srebrnu na Olimpijskim igrama u Riju.

Pratićemo, tokom emisije, i druga dešavanja iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Na programu Radio Beograda 1 ovog popodneva možete slušati ono o čemu ćete sutra čitati u novinama.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара