Sa Timom - za osmu titulu

Novak Đoković igraće za trofej na `Australijan openu` protiv Dominika Tima. Austrijanac je finale izborio savladavši u četiri seta Nemca Aleksandra Zvereva, rezultatom 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. Najbolji teniser Srbije prethodno je slavio protiv Rodžera Federera u tri seta – 7:6, 6:4, 6:3. Finalni meč na programu je u nedelju, od 9 časova i 30 minuta po našem vremenu. U susret finala i Novakovom pohodu na osmu titulu u `zemlji kengura` razgovaramo sa teniskim ekspertom, dugogodišnjim selektorom Radmilom Armenulićem.

Košarkaši Crvene zvezde domaćini su timu Efesa u 22. kolu Evrolige.  Crveno-bele očekuje težak meč protiv lidera takmičenja, ali uprkos tome što se Efes smatra favoritom u ovom duelu, nadaju se pobedi. U prvom međusobnom duelu, Efes je bio ubedljiv u Istanbulu sa 85:70, a glavni adut domaćeg tima u ovom svojevrsnom revanšu svakako će biti publika u beogradskoj  `Štark Areni`. Efes je prvi na tabeli Evrolige, dok se crveno-beli bore za plasman među prvih osam mesta, koja vode u plej-of.  Utakmica košarkaša Crvene zvezde i Efesa u "Štark areni" počinje u 19 časova.

Crno bela ekspedicija otputovala je jutros sa aerodroma Nikola Tesla ka Kataru, gde će učestvovati na turniru "Premijer kup". Uz Partizan, na turniru će učestvovati dva moskovska kluba, Spartak i Lokomotiva, kao i ekipa Rostova. Turnir će se održati u periodu od 1. do 9. februara, a prvi meč je zakazan za subotu u 12 časova protiv Lokomotive. 

Pred medijskim poslenicima danas su se pojavili članovi stonoteniske reprezentacije Srbije, koji su prijatno iznenadili naciju plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju. Govorili su, pored ostalih, naš najuspešniji predstavnik na kvalifikacionom turniru Dimitrije Levajac, zatim čelni čovek Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević, kao i selektor srpskog državnog tima Miloš Đukić, koji govori za `Sportski žurnal` Radio Beograda 1.

Pred seniorsko prvenstvo države, koje se narednog vikenda održava u atletskoj dvorani na Banjici, sprinteri Crvene zvezde bili su deo mitinga u Bratislavi, u Slovačkoj. Pored već znanih imena, crveno-beli dres nedavno je obukao niz mladića i devojaka koji su raskinuli ugovore sa Partizanom i prešli u redove večitog rivala. Utiske sa ovog putešestvija iznosi generalni sekretar AK Crvena zvezda Mladen Gajić.

Pratićemo tokom emisije i druga dešavanja iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Na programu Radio Beograda slušajte ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара