Da li je januar najduži mesec u godini?

Još danas i sutra i pozdravićemo se sa, kako kažu mnogi, najdužim mesecom u godini. Iako ima 31 dan, oduži se kao da ima 40 dana. Neki stručnjaci su, čak, izračunali da je treći ponedeljak u januaru najdepresivniji dan u godini. Zbog toga je Miša Stojiljković jutros rešio da se prošeta do Filozofskog fakulteta i o tome razgovara sa profesorkom Tamarom Klikovac.

Na Beogradskom sajmu počinje prvi Sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva "Agro Belgrejd 2020". Predstavlja vodeći sajamsko - konferencijski događaj za region Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope, a ko su izlagači, iskoristili smo priliku da pitamo saradnicu sajma Ivanu Jokić.

Ovih dana virusi su glavna tema razgovora, a sve češće se čuje da bi trebalo da nosimo zaštitne maske. Ima li ih kod nas dovoljno i koliko nas štite Nikolina Miljković je pitala Dragutina Rajevca iz udruženja privatnih apoteka.

Juče je predstavljen inovativni ekološki projekat Mozzart Eko park, na kome će biti primenjeni svetski ekološki standardi kombinovani sa sportsko - rekreativnim sadržajem i čija izgradnja počinje polovinom februara.

Švajcarska vlada će u naredne četiri godine donirati 3,75 švajcarskih franaka za podršku daljem razvoju inovacija I širenju mreže naučno - tehnoloških parkova u Srbiji. Sporazumi o sprovođenju projekta "Tehnopark Srbija 2 - podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova" u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su gradonačelnici Niša i Čačka.

Ovo su samo neke od tema o kojima govorimo ovog jutra.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи