U Australiji - kao kod kuće

Novak Đoković igra kao najpreciznija `singerica` na prvom ovogodišnjem gren-slemu. Po ko zna koji put pokazao je da mu Australija posebno prija i da najbolje partije pruža upravo na turnirima u `zemlji kengura`. U Melburnu ne zna šta je izgubljen meč, nadamo se da će tako ostati do kraja turnira. Jutros je, u tri seta, savladao Miloša Raonića i zakazao polufinale sa Rodžerom Federerom. Švajcarac je, ponovo uz velike muke i u pet setova, savladao svog rivala, ovoga puta to je bio Sandgren. Duel koji odlučuje o prvom polufinalisti `Australijen Opena` na programu je u četvrtak pre podne, u 9 časova i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Inače, uoči četvrtfinala sa Milošem Raonićem Novak je odao počast legendarnom, tragičnom nastradalom košarkašu Kobiju Brajantu. Novak se zagrevao u trenerci na kojoj je imao inicijale K.B, brojeve "8" i "24" koje je Brajant nosio tokom karijere u Lejkersima, kao i srce.

Srpski plivač velimir Stjepanović izborio je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je isplivao A normu na 200 metara slobodnim stilom. Stjepanović je postao jubilarni 50. član olimpijskog tima Srbije u Tokiju, a do olimpijske vize stigao je u vremenu od 1:46,99 minuta na mitingu u Luksemburgu i to u prolazu finalne trke na 400 metara. Stjepanović je četvrti srpski plivač sa normom, pošto su mesto u Tokiju već izborili Čaba Silađi (100 metara prsno), Vuk Čelić (800m slobodno) i Anja Crevar (400m mešovito). Olimpiijske igre su na programu od 24. jula do 9. avgusta.

Spuštena je zavesa na 14. Evropsko prvenstvo u rukometu, koje je održano čak u tri zemlje- Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Već preksutra u Beču će biti obavljen žreb baraža za svetski šampionat, koji se sledećeg januara održava u Egiptu. U susret žrebu, razgovaramo sa trenerom pančevačkog Dinama Akimom Komnenićem. Valja napomenuti da će naša reprezentacija u glavnom gradu Austrije biti u šeširu sa slabijim ekipama, tako da za protivnika može u junu može da dobije ekipe poput Francuske, Nemačke, Slovenije, Švedske, Islanda, Belorusije...

Kakva serija utakmica za futsal reprezentaciju Srbije !  Već od subote u Nišu izabranici selektora Gorana Ivančića učestvuju na jakom turniru, koji se računa kao kvalifikacije za FIFA futsal Svetsko prvenstvo 2020. Rivali će im biti selekcije Španije, Francuske i Ukrajine. Pobednik turnira izboriće direktan plasman na šampionat sveta koji se ove godine održava u Litvaniji, a drugoplasirana selekcija igraće dve baraž utakmice 9. i 12. aprila.

Biće, tokom današnjeg `Sportskog žurnala`, i drugih aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte na našem programu ono o čemu ćete moći sutra da čitate na novinskim stupcima.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи