Zemljotres u Turskoj - raste broj žrtava

U zemljotresu jačine 6,8 Rihtera koji je pogodio istok Turske, poginulo je najmanje 22 ljudi. Strahuje se da je pod ruševinama više desetina ljudi, a povređeno je i hospitalizovano njih više od hiljadu. Epicentar potresa bio je u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od Ankare. Podrhtavanje tla osetilo se i u Siriji, Libanu i Iranu.

Proslava nove godine u Kini protiče u senci epidemije korona-virusa od kog je umrla 41 osoba, dok je obolelo više od 1 300. Kinezi su dočekali Novu lunarnu godinu, ali su širom zemlje otkazane novogodišnje proslave i tradicionalni vašari u blizini hramova, a mnogi Kinezi neće moći da putuju i praznike provedu u svojim kućama. Potvrđeni su prvi slučajevi korona-virusa u Evropi. Tri zaražene osobe registrovane su u Francuskoj, a prema saznanjima zvaničnika sve su boravile u Kini. Zaraženi su prvi put registrovani i u Australiji i Maleziji.

Poseta američkog izaslanika Ričarda Grenela Beogradu je korisna, smatra ministar Ivica Dačić, koji kaže da treba imati na umu pozitivne inicijative, uglavnom u oblasti ekonomske saradnje. Poruke koje je doneo Grenel nisu nove i sličan stav je zauzela i tzv. Kvinta, rekao je Dačić. Ponovio je i stav predsednika Aleksandra Vučića da ne prihvata povlačenje jednakosti između nelegalnog uvođenja takse na srpsku robu i kampanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Naši stonoteniseri plasirali su se među 16 selekcija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ekipa u sastavu Dimitrije Levajac, Žolt Pete i Marko Jevtović pobedila je reprezentaciju Hongkonga sa 3:2 na kvalifikacionom turniru u Gondomaru.

Počela je prodaja karata za 48. Fest koji će od 28. februara do 8. marta biti održan u Beogradu, a za penzionere je prvi put pripremljen specijalan popust za kupovinu ulaznica. Festival će otvoriti film "Otac" Srdana Golubovića, a zatvoriti čuveni holivudski glumac i reditelj Džon Malkovič, uz muzičko-scenski nastup pod nazivom "Muzički kritičar".

Urednik emisije: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Producent: Zoran Panić

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]