Vulin: Novi Zakon o vojsci doneće efikasnije organizovanje

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao je juče s premijerkom Anom Brnabić i ministrima iz redova vladajuće stranke, kojima je najavio velike promene u vladi, piše "Blic". Vučić je pripremio ministre na ono što sledi, ali je zahtevao punu posvećenost i odgovornost. Dodao je da bez obzira na predstojeće promene, svi članovi vlade moraju da rade punom parom sve dok su na funkcijama", kazao je za list izvor iz vrha SNS-a.

Novi Zakon o Vojsci Srbije obezbeđuje da ona bude efikasnije organizovana u skladu sa okolnostima i okruženjem, a izmenama je predviđeno i vraćanje starih imena pojedinim brigadama, poput slavne 63-će padobranske ili 72-ge specijalne brigade, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin je istakao da Vojska treba da bude spremna, a na političarima je da učine da ne dođe do sukoba.

Učesnici berlinske konferencije o Libiji, koja će biti održana sutra, pozivaju na prekid svih vojnih dejstava u znak podrške stranama u sukobu, prenosi agencija TAS. Učesnici konferencije pozivaju i na ekonomske reforme,  i obnovu svih regiona Libije pod okriljem nove predstavničke i jedinstvene vlade na nacionalnom nivou.

U Srbiji  je jutros manje magle i vazduh je čistiji nego prethodnih dana. Lakše se diše u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Pančevu i Valjevu, koji jutros, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, nisu jako zagađeni. Ali jesu Užice, Bor i Niš. Marko Blagojević iz Kancelarije za javna ulaganja kaže da su glavni uzročnici zagađenja vazduha individualna domaćinstva i da se situacija u javnim objektima menja nabolje

U trećem kolu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, vaterpolo reprezentacija Srbije, igra protiv Holandije. Prenos meča od 20.30 na našem radiju.

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave zimski Krstovdan - dan strogog posta koji se slavi uoči Bogojavljenja. Krstovdan mnogi Srbi slave i kao svoju krsnu slavu.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Producent: Svetlana Stevanović
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи