Sportski žurnal

Srpski sportisti na sve strane sveta pokazuju ljubav prema svojoj zemlji. Nikola Jokić je noćas ostvatrio rekord karijere, postigavši 47 poena u pobedi Denvera nad Atlantom i reporteru s utakmice u mikrofon izgovorio- `Hristos se rodi! Tako mi kažemo`. Naši reprezentativci u tenisu takođe nisu oskudevali emocijama- posle pobede nad Francuskom u Australiji, izvadili su badnjak i zapevali iz grla `Ja te volim, Srbijo!`. Nekada nismo ni svesni kakav kapital imamo u tim svetskim asovima, koji se ponose domovinom, zavičajem, svojim narodom i verom...

Teniseri sutra ujutru igraju meč sa Čileom koji nije od rezultatskog značaja, kada je u pitanju novo svetsko takmičenje, ATP kup. Odbojkašima, međutim, mnogo toga zavisi od ishoda utakmice sa Bugarskom, koju naši momci moraju da pobede sa 3-0 ili 3-1, da bi se plasirali u polufinale predolimpijskog turnira. Samo najbolja ekipa sa svakog turnira izboriće vizu za Tokio, ali hajde da idemo redom, korak po korak...Čućemo izjave Uroša Kovačevića, selektora Slobodana Kovača i porazgovarati sa poznatim trenerom Duškom Nikolićem o realnim mogućnostima da Srbi naprave uspeh i obezbede plasman na Olimpijske igre. 

Radio Beograd 1 pratiće Evropsko prvenstvo u rukometu koje se igra u Austriji, na licu mesta biće Dejan Nikolić, ali i megdane naših najboljih vaterpolista na šampionatu Starog kontinenta u Budimpešti. Četu Dejana Savića pratiće naš Milan Bigović, koji danas razgovara sa Goranom Krstonošićem, trenerom vaterpolo kluba Bečej, nekadašnjim reprezentativcem i internacionalcem. Naši imaju još sparing sa selekcijom Crne Gore, odigraće jedan meč u Novom Sadu, prvi takmičarski duel u Mađarskoj očekuje ih 14.januara, kada igraju sa Rusijom.

Ispratićemo i naše najbolje vaterpolistkinje na prvenstvo Starog kontinente, kroz razgovor sa Draganom Ivković, čućemo i Igora Milojevića, takođe majstora za vaterpolo i direktora kluba, ali ujedno i generalnog sekretara sportskog društva Crvena zvezda, koji se - opravdano- diči time što su u godini za nama pođednako bili uspešni seniori i mlađe kategorije Zvezde.

Ovo je jedan od onih dana kada nema previše sportskih događaja, ali sigurno će vas zanimati zašto Dejan Radonjić i Bajern ne nastavljaju saradnju, šta su uradili mladi hokejaši Srbije u meču sa Rumunijom, kao i druge vesti koje budu stigle na našu adresu tokom trajanja emisije. Slušajte danas na Radio Beogradu 1 ono o čemu ćete sutra čitati u novinama.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи