Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić odlučio je da za Badnji dan ne putuje u Crnu Goru. To je saopštio na vanrednoj pres konferenciji nakon razgovora sa patrijarhom Irinejom. Predsednik je obrazložio da ne želi da ide jer je siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a to bi, kaže, neki iskoristili da naude srpskom narodu. Predsednik Vučić je poručio Srbima u Crnoj Gori - da smo jedinstven narod i da nećemo nikome dozvoliti da nam uništi ni prošlost, ni budućnost.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović izjavio je da ima potpuno razumevanje za odluku predsednika Vučića da ne dođe na Badnji dan u Crnu Goru. Naveo je kako je Vučićevo obrazloženje ubedljivo i da je na pravi način rekao ono što su i očekivali da kaže. Srpski nacionalni savet, prema njegovim rečima, na svaki način podržava odluku da Srbija povede računa o sunarodnicima u Crnoj Gori. Podsećajući da je Srbija matica srpstva Vuksanović je zahvalio predsedniku Vučiću što je, kako je naveo, konačno pojasnio odnos aktuelne vlasti u Srbiji prema problemu srpskog naroda u Crnoj Gori.

Ujedinjena Crna Gora pozdravila je potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne dođe u Crnu Goru, čime je, kako su naveli, pokazao da državnički promišlja i razume složene prilike u Crnoj Gori. Ta stranka ukazuje da vlast u Crnoj Gori nema problem sa vlašću u Srbiji, nego sa vlastitim građanima.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je u Beogradu ključeve od 27 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Nakon svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ministar Vulin je istakao da Ministarstvo i Vojska brinu o svojoj zemlji i o bezbednosti svih građana, ali imaju i obavezu da brinu o standardu i kvalitetu
života svih svojih pripadnika. Dodao je da će i u ovoj godini biti učinjeno sve da im se kvalitet života popravi - da se dele stanovi, povećavaju plate i dnevnice i sve da život bude bolji i uspešniji.

Američki dronovi izveli su novi napad severno od Bagdada, saopštili su El Arabiji izvori u iračkoj prestonici. Mete su, navodi se, bili lideri Pokreta za nacionalnu mobilizaciju. Pogođen je i medicinski tim blizu kampa Tadž. Agencije prenose da ima poginulih i ranjenih. Koalicija predvođena Amerikom demantuje odgovornost za napad. Američki predsednik Donalad Tramp kaže da ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija nije izazivanje konflikta sa Iranom već akcija pokrenuta kako bi se zaustavio rat.

Iran će kazniti Amerikance svuda gde budu u domašaju Islamske Republike kako bi se osvetio za ubistvo vojnog komandanta Kasima Sulejmanija, izjavio je jedan od komandanata Revolucionarne garde, general Abu Hamza, prenosi agencija Tasnim. General je najavio
mogućnost eventualnih napada na brodove u Zalivu.Naveo je da je Iran odavno odredio vitalne američke ciljeve u regionu i da je oko 35 u iranskom domašaju, kao i Tel Aviv.

Na ATP  Kupu u Brizbejnu Srbija je povela protiv Južnoafričke republike sa 2:0. U prvom meču teniser Dušan Lajović pobedio je , posle preokreta, Južnoafrikanca Lorda Džordža Herisa sa 2:1 .U drugom meču singla Novak Đoković savladao je Rajana Andersona vodi sa 2 :0. Sledi meč dublova.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи