Novosti dana

U Crnoj Gori su i sinoć služeni molebani i organizovane šetnje sveštenstva i građana u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Ulicama brojnih gradova prošle su litije sa više hiljada građana koji podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu. U međuvremenu, Tanjugu je potvrđeno da će predsednik Aleksandar Vučić provesti Badnji dan sa Srbima, pravoslavnim vernicima na severu Crne Gore. Predsednik je za to dobio blagoslov patrijarha Irineja, tokom nedavnog razgovora u Patrijaršiji.

Skupština Srbije je u prošloj godini usvojila 180 zakona, otvorila međustranački dijalog vlasti i opozicije, izabrala članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Predsednica Parlamenta Maja Gojković je za RTS rekla kako je najvažnije što je blagovremeno usvojen budžet za 2020-tu godinu. Poslanici bi trebalo da se vrate u skupštinske klupe polovinom januara. Gojkovićeva je najavila da ih očekuju rasprave o zakonima iz oblasti obrazovanja, infrastrukture, ali i Zakon o poreklu imovine. Podseća da je pred građanima Srbije izborna godina, jer će se posle četiri godine, birati novi saziv Skupštine Srbije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da do 250 hiljada izbeglica beži iz severozapadne sirijske provincije Idlib prema Turskoj i da je Ankara pokušavala da ih spreči u prelasku granice, ali da to nije bilo lako. U Turskoj je trenutno više od 3 i po miliona sirijskih izbeglica, a strahuje se od novog talasa raseljenih pošto su u Idlibu, poslednjem uporištu pobunjenika, ruske i sirijske snage pojačale vazdušne napade.

Primena novih odredbi Zakona o izvršenju i obezbeđenju, prema kojima dužnik, vlasnik nepokretnosti više neće moći da ostane bez stana zbog komunalnog duga manjeg od 5.000 evra u dinarskoj protivrednosti, počela je u novoj godini.Ovim zakonskim izmenama, predviđena je i potpuna zaštita porodilja i dece - tako što će po prvi put biti izuzeta od izvršenja sva primanja po osnovu zakona kojim se uredjuje finansijska podrška porodicama sa decom.

Košarkaši Crvene zvezde igraće večeras sa minhenskim Bajernom u 17-om kolu Evrolige.  Trener crveno-belih Dragan Šakota najavljuje težak i neizvestan susret. Utakmica u Štark areni počinje u 19 časova.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара