Novosti dana

U Palati Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predstavljaju program Srbija 2025, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj zemlje u narednih pet godina. Predsednik Vučić poručio je da je u poslednjih pet godina promenjeno lice Srbije, koja je 2014. godine bila u katastrofalnoj finansijskoj situaciji, i da je vreme za drugačije mere, koje neće pogoditi građane, već vladu i direktore. Cilj je pre svega da ljudi žive bolje i da mladi ostanu u Srbiji , naveo je Vučić. Preduslov za realizaciju plana Srbija 2025 su mir i stabilnost u regionu, poručio je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

I dalje se intenzivno traga za 12-godišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša i Ninoslavom Jovanovićem, osumnjičenim za njenu otmicu. Potraga je ušla u deveti dan. Policija pretražuje sva sela u okolini Knjaževca. Pored više od 600 ljudi, u akciju su uključeni dronovi, helikopteri i termovizijske kamere, rekao je za RTS direktor policije Vladimir Rebić. On je naveo da policiju u optimizmu drži činjenica da Jovanović do sada nije ubijao svoje žrtve.

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević i poslanik Milun Zogović, jutros su pušteni iz pritvora. Oni su uhapšeni posle incidenata u parlamentu Crne Gore povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, koji, između ostalog, predviđa podržavljenje imovine Mitropolije crnogorsko - primorske i još tri eparhije na teritoriji Crne Gore. Za danas su najavljeni novi protesti. U Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici održava se sednica Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve Crne Gore povodom usvajanja kontroverznog Zakona. Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je da će do Badnjeg dana biti doneta strategija odbrane hramova Srpske pravoslavne crkve.

U eksploziji automobila bombe na bezbednosnom kontrolnom punktu u glavnom gradu Somalije, Mogadišu poginulo je više od 60 ljudi, a najmanje 90 je povređeno. Meta je bio centar za naplatu poreza. Eksplozija se dogodila tokom jutarnjeg špica. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je Javno komunalno preduzeće „Beograd put" zbog snega u glavnom gradu, u trećem stepenu pripravnosti, a da su Putevi Srbije, koji održavaju autoput i državne puteve na teritoriji grada, u drugom stepenu pripravnosti. Vesić je dodao da je preventivno posuto oko 200 tona soli. On je podsetio da je Grad ove godine skoro potpuno obnovio mehanizaciju za čišćenje snega i da je sve spremno za padavine.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се