Sportski spomenar

Predrag Križan - atletičar

Gost 388. Sportskog spomenara je Predrag Križan, tokom šezdesetih i sedamdesetih jedan od najboljih jugoslovenskih atletičara sprintera. Postavio je 29 državnih rekorda, a neki ni do danas nisu nadmašeni. Na Balkanijadama je osvojio 16, a na Mediteranskim igrama 4 medalje. Na svim takmičenjima na kojima je učestvovao kao reprezentativac Jugoslavije uvek je bio među pobednicima.

Kao trener naročito uspešan je bio sa atletičarima paraolimpijcima koji su uz njegovu stručnu pomoć osvojili više od 120 medalja na olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima. Predrag Križan je bio i jedan od najcenjenijih domaćih sportskih fotoreportera.U emisiji će između ostalog govoriti: kako je utvrdio da je talentovan sprinter? O treninzima po snegu. O korišćenju dopinga. Najvećem prizanju koje je kao trener dobio. O popularnosti i prolaznosti sportske slave. O zanimljivostima kada je 1968. prešao Berlinski zid... Ispričaće i kako je nastala nesvakidašnja fotografija na utakmici Crvena zvezda. Panatinaikos na kojoj je zabeležio moment kada je grčki fudbaler nagazio na stomak Miodraga Novkovića.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]