Novosti dana

Šestoro migranata, koji su jutros pokušali da pređu Dunav, kod Karavukova, nestalo je, kada se čamac prevrnuo, potvrđeno je u policijskoj upravi Sombor. Policija je na terenu i u toku je uviđaj. Prema nezvaničnim informacijama, među nestalima ima i dvoje dece. U čamcu je bilo još migranata, ali su oni, iako se čamac prevrnuo, uspeli da se spasu. Ovo je treći nesrećan slučaj od oktobra ove godine, u kojem su stradali migranti.

Jedna osoba je poginula, a nekoliko povređeno u eksploziji gasa na benzinskoj pumpi u mestu Šepak u Republici Srpskoj, kod Zvornika u blizini granice sa Srbijom. Do nesreće je došlo kada je putnički automobil udario u aparat za auto-gas posle čega je došlo do ekplozije u kojoj je skoro potpuno uništena benzinska pumpa i oštećen veliki broj automobila. Na licu mesta su pripadnici policije iz Srbije i Republike Srpske, vatrogasnih službi i hitne pomoći.

U drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj nadmetaće se kandidati SDP-a Zoran Milanović i HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, pokazuju rezultati. Novo glasanje je 5. januara. Milanović, koji je u prvom krugu osvojio 29,54 odsto glasova, poručio je da će se boriti za glasove onih kojima je interes Hrvatske u prvom planu. Kolinda Grabar Kitarović, sa 26,70 odsto glasova, poručuje da nije vreme za podele i poziva da je podrže i oni koji u prvom krugu nisu glasali za nju.

Javni tužilac Saudijske Arabije saopštio je da je zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija na smrtnu kaznu osuđeno 5 osoba, a tri na zatvorsku od 24 godine. Bivši kraljevski savetnik Saud el Katani je ispitivan i oslobođen, prenosi Rojters. Kašogi je ubijen 2. oktobra 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gde je došao kako bi pribavio dokumente za venčanje sa verenicom.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи