Sportski žurnal

Danas je i definitivno završena jedna era, i to veoma uspešna, u bogatoj istoriji Crvene zvezde, pošto je Vladan Milojević otišao sa mesta trenera prvog tima. `Ovo je moja odluka`, rekao je Milojević u prepunom Medija centru na najvećem srpskom stadionu. Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je da mu je žao što je Milojević doneo takvu odluku, jer je u Zvezdi uradio velike stvari. "Verovatno sami nismo svesni kakvu smo grandioznu ličnost imali dve i po godine`, bile su Terzićeve reči. Konferenciji za medije prisustvovale su, pored Mrkele i Terzića, i legende kluba - Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon i Jovan Kule Aćimović, kao i predsednik kluba Svetozar Mijailović. Niko od prisutnih nije hteo da komentariše glasine o Dejanu Stankoviću kao novom treneru.

Razgovaramo u današnjoj emisiji i sa Draganom Simovićem, potpredsednikom Fudbalskog saveza Srbije, predsednikom Fudbalskog saveza Vojvodine i čelnim čovekom subotičkog Spartaka. Juče je u Novom Sadu obeleženo 100 godina fudbala u Vojvodini, centralna ceremonija veka fudbala u Srbiji je sutra u 18 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu. Svečanosti će prisustvovati, pored ostalih, predsednik UEFA Aleksandar Čeperin, a `Zlatna lopta` za najboljeg trenera biće dodeljen Siniši Mihajloviću, uz koga je ove godine bio i ostao vasceli fudbalski svet. RTS će prenositi čitav tok manifestacije.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao da je njegov tim odigrao lošu utakmicu, uprkos pobedi protiv Limoža 77:58 u poslednjem meču grupne faze Evrokupa. Partizan će u Top 16 fazi igrati u grupu E gde će mu rivali biti Virtus, Trento i Darušafaka. Top 16 faza Evrokupa za Partizan počinje 8. januara. Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 100:74 u utakmici 14. kola Evrolige. Iz košarke i vesti preko okeana- srpski internacionalac Nikola Jokić nastavio je seriju dobrih igara ostvarivši dvostruki dvocifren učinak u pobedi Denvera nad Orlandom sa 113:104. Tim Majka Melouna je do pobede došao posle rezultatskog preokreta u trećoj četvrtini kada su uspeli da anuliraju prednost suparnika od čak 19 poena.

Mladi vaterpolisti Srbije načinili su veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu, plasmanom u polufinale. Danas od 16.40 časova igraju meč za finale sa selekcijom Italije, posle toga sastaju se Hrvatska i Grčka. U drugom polufinalnom duelu, potom, sastaju se Hrvatska i Grčka. Seniori se, pak, nalaze preko okeana, u SAD- vaterpolo teme komentariše naš nekadašnji reprezentativac Goran Rađenović.

Lazar Anić, zvanično najbolji srpski atletičar 2017. godine, posle teške povrede ligamenata i još nekoliko pehova, u velikom stilu se vratio na zaletište. Na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj skočio je odličnih 7 metara i 88 centimetara, od godine u koju ulazimo očekuje da bude- njegova i još bolja od one u kojoj je bio bez premca. Uz svog trenera Željka Obradovića, uveren je u nove podvige i rekorde.

Pratimo kroz `Sportski žurnal` Radio Beograda 1 i sve druge aktuelnosti iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu čete sutra moći da čitate na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи