Magazin na Prvom

U svetu je oko 71 milion ljudi raseljeno iz svojih domova, od toga je 25 miliona izbeglih iz ratnih područja. U Ženevi je upravo završen prvi Globalni forum posvećen migrantskoj krizi s idejom da se odgovori i na sledeća pitanja: kako ravnomerno rasporediti pomoć državama u kojima privremeno borave, na koji način im vratiti ljudska prava u vreme kada pojedine zemlje podižu zidove i zatvaraju granice. Da li su na Forumu postignuti konkretni dogovori, u kakvoj je poziciji Srbija i kako migranti žive kod nas čućete od Svetlane Velimirović - zamenice komesara za izbeglice i migracije.

U rubrici „Pogled u svet" o podršci američkih kongresmena da se opozove Donald Tramp. Tramp je postao treći predsednik u istoriji te zemlje čiji je opoziv podržala većina u Predstavničkom domu Kongresa. Proces opoziva se sledećeg meseca seli u Senat koji će odlučiti sudbinu predsednika. Naš sagovornik je Milan Igrutinović iz Instituta za Evropske studije.

„Dve žene i jedan rat", nesvakidašnja priča o Velikom ratu i odnosu srpskog i američkog naroda koja se ogleda kroz sudbinu dve žene. Jedna je Amerikanka - Mabel Danlop Gordon Grujić, druga Srpkinja - Jelena Lozanić. Obe su imale dve domovine i godinama su promovisale Srbiju širom sveta. O zaboravljenim heroinama, njihovoj ulozi u važnom istorijskom trenutku, ali i nameri da se ponovo ožive i predstave domaćoj javnosti razgovaramo sa dr Gordanom Bekčić-Pješčić , jednom od autorki Projekta.

Televizijska serija „Više od igre" snimljena je daleke 1975.godine. Čekala je na emitovanje dve godine. Od prve epizode osvojila je srca gledalaca, kao što i danas osvaja neke nove koji je gledaju na trećem programu RTS-a.

RTS izdavaštvo i Fondacija „Slobodan Stojanović" objavili su zbornik „Mnogo više od igre" posvećen jednoj od najpopularnijih serija na ovim prostorima.

Čućete i segmente iz nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи