Novosti dana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom. "Mogu da kažem da je predsednik bio protiv toga, ali pošto radimo kao tim, on je verovao svom timu i prihvatio moju molbu, iako je smatrao da je za SNS bilo bolje da se izbori održe što ranije", rekla je Brnabićeva u Vladi Srbije. Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca.

Juče je predsednica Skupštine Maja Gojković rekla da su se predstavnici vlasti i opozicije dogovorili, u dijalogu kojem posreduje EU, da parlamentarni izbori ne budu u martu.

Američka agencija za finansijske usluge "Standard end Purs" povećala je kreditni rejting Srbije sa „BB" na „BB Plus". Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da će se, zahvaljujući tome, Srbija još bolje pozicionirati na svetskom finansijskom tržištu, i brže stići do investicionog rejtinga. Mali navodi da su time sve prednosti koje Srbija ima prepoznate, a pre svega reč je o obrazovanoj radnoj snazi, povoljnim uslovima za strana ulaganja i raznim poreskim olakšicama.

Navršava se 21 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, ali ni danas se ne zna ko su počinioci, niti ima osumnjičenih za taj zločin. 14. decembra 1998. godine dve maskirane osobe u kafiću Panda u centru Peći rafalnom paljbom usmrtile su šestoricu mladića. Ubijeni su učenici pećke gimnazije "Sveti Sava" Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radević.

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova postigli su u načelu sporazum o formiranju buduće vlade u Prištini, a razgovori se nastavljaju danas. Kako javljaju prištinski mediji, nova vlada imaće 12 ministarstava - 5 će pripasti Samoopredeljenju Aljbina Kurtija, a 5 partiji Ise Mustafe, dok će dva biti rezervisana za predstavnike manjina - ministarstvo za zajednice i povratak i ministarstvo kulture.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи