Sportski žurnal

Fudbaleri Partizana opraštaju se, za ovu sezonu, od Evrope, utakmicom sa Astanom u poslednjem kolu grupe L Lige Evrope. Crno-beli su izgubili šanse da se plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope remijem sa AZ Alkmarom u prethodnoj rundi, pa će im duel sa Astanom poslužiti za dostojan oproštaj. Iako nijedna od ekipa nema imperativ pobede, duel na stadionu Partizana imaće važnost zbog bodova u Evropi, kako bi se popravio koeficijent Srbije u evropskim takmičenjima. Duel je na programu od 21 sat, na stadionu u Humskoj, uz prenos je na Prvom programu RTS-a i Radio Beogradu 1.

Samo tri minuta su delila Zvezdu od nastavka takmičenja u Ligi Evrope, čak i pored prečke sa "bele tačke" Tomanea, ali je Jaser el Arabi sa penala iskoristio nespretno igranje rukom Žandera. Ta dva penala, po jedan sa obe strane, bila su presudna za ishod utakmice Olimpijakos- Crvena zvezda. Uzalud sjajne partije golmana crveno-belih iz Beograda Milana Borjana, i naš predstavnik u elitnom takmičenju završio je sezonu u Evropi. Slušaćemo utiske aktera sinoćnje utakmice, igrači i navijači okreću se domaćem šampionatu, uz neskrivenu želju da dogodine ponovo Zvezda bude sastavni deo grupnog takmičenja Lige šampiona.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju špansku Baskoniju u 12. kolu Evrolige. Crveno-beli u dobrom raspoloženju čekaju duel, jer su u seriji od tri uzastopne pobede. Trener crveno-belih Dragan Šakota ,u najavi ove utakmice, kaže da ekipu očekuje još jedna teška utakmica protiv tima koji ima svoj kvalitet i ciljeve koji su svake sezone po pravilu isti. To je četvrti susret Crvene zvezde u ovoj sezoni sa španskim ekipama. Utakmica se igra na parketu "Štark Arene" od 19 časova.

U američkoj NBA ligi, košarkaši Sakramenta pobedili su Oklahomu rezultatom 94:93, a ponovo je odlučujuće poene u završnici postigao srpski igrač Bogdan Bogdanović, koji je 14 sekundi pre kraja postigao trojku za vođstvo Kingsa, koji su se potom odbranili i došli do novog trijumfa. Bogdanović je meč završio sa 17 poena (7-12 iz igre, 2-7 za tri), uz tri uhvaćene lopte. Trećom uzastopnom pobedom "kraljevi" su se popeli na sedmu poziciju Zapadne konferencije sa skorom 11-13, dok je Oklahoma dva mesta niže sa istim učinkom.

To su tek neke od tema kojima ćemo se baviti u današnjem Sportskom žurnalu Radio Beograda 1. Pratimo i druga aktuelna dešavanja iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара