Romano Them

Vojvođanske vlasti najavlju urbanističku regulaciju nekoliko romskih naselja. Gost Sveta Roma je Miloš Nikolić, direktor pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma.

Povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, UNICEF u Srbiji i Grad Beograd organizuju koncert u Sava centru. Nastupaju naši sjajni violinisti, Stefan Milenković i Nemanja Radulović, a mi govorimo o položaju romske dece u Srbiji.

Za kraj priča o Beograđaninu romskog porekla, Ljubi Marinkoviću, vozaču na gradskoj liniji 35, koji putnike pri ulasku i izlasku iz vozila dočekuje i ispraća domaćinski, sa osmehom i srdačno. U međuvremenu, tokom vožnje, neretko preko razglasa u autobusu moli putnike da oslobode mesto za starije osobe, trudnice, osobe sa invaliditetom i roditelje sa decom.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.
broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]