Novosti dana

Na međunarodnom sajmu EKSPO u Šangaju Srbija predstavlja svoje privredne potencijale. Premijerka  Ana Brnabić posetila je naš štand, na kojem se predstavlja 10-ak srpskih kompanija. Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da Srbija, učešćem na sajmu, ima veliku šansu da uveća trgovinsku razmenu sa Kinom.Srpska delegacija koju predvodi Ana Brnabić posetila je i luku u Baošanu, najveće pristanište za kruzere u Aziji.

Centralna izborna komisija u Priština saopštila je konačne rezultate prevremenih parlamentarnih izbora, prema kojima je Srpska lista dobila 6 odsto glasova, a tako i svih deset garantovanih poslaničkih mandata koji pripadaju Srbima. Najviše glasova, 26, odsto, osvojio je pokret Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, sledi Demokratski savez Kosova sa 24
odsto glasova.

Talas protesta u Južnoj Americi ne jenjava. U Čileu ponovo sukobi policije i demonstranata, a napeto je i u Boliviji.

Počeo je dvodnevni štrajk kabinskog osoblja avio kompanije Lufthanze, a očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1.300 letova kojima je trebalo da putuje oko 180.000 putnika.

Jedinstvenim filmskim dokumentom o Areti Frenklin, legendarnoj američkoj soul pevačici, u "Kombank dvorani" svečano će biti otvoren 15-ti  festival angažovanog filma "Slobodna zona". Do 12. novembra, u sedam bioskopskih dvorana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu biće prikazano 47 igranih i dokumentarnih ostvarenja.

U četvrtom kolu Lige Evrope, fudbaleri Partizana, igraće večeras protiv Mančester junajteda. Utakmica na Old Trafordu, počinje u 21 čas.

U 7 kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde, dočekaće Real Madrid. Susret, u Štark Areni, počinje u 19 časova.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи