Novosti dana

Premijerka Ana Brnabić nastavila je posetu Kini u gradu Hangdžou, jednom od pilot gradova za razvoj 5G mreže. Premijerka je, u pratnji ministara koji sa njom borave u Kini, posetila muzej Alibaba grupa gde je dočekao prvi čovek kompanije Alibaba Džang Jong. Brnabić je obišla i kompaniju Hikvision i haj tek park "Dream town". Premijerka je iz Šangaja u Hangdžou, stigla brzim vozom, koji je udaljenost od gotovo 200 kilometara prešao za samo 45 minuta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Slovenije Iztoka Jarca i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja.Opredeljenje Srbije je očuvanje mira i stabilnosti u regionu, istakao je Vučić. Zahvalio je na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio nadu da će ambasador Jarc iskazati tu podršku i na dužnosti stalnog predstavnika svoje zemlje u Evropskoj uniji. Jarc je naglasio da je održavanje zajedničkih sednica vlada znatno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

Rusija će Srbiji isporučiti raketni sistem Pancir-S narednih nekoliko meseci, u skladu sa potpisanim ugovorom, izjavio je direktor ruske agencije za uvoz i izvoz odbrambenih proizvoda Roso-boron-eksport Aleksandar Mihejev. "Raketni sistemi se sastavljaju, a srpski specijalci su na obuci. Sve se odvija po planu i neće biti odlaganja", rekao je Mihejev agenciji Tass.

Na deonici pruge Prokuplje - Kuršumlija, kod sela Bresničića, koja je juče tokom požara oštećena u dužini od preko šesto metara, počela je zamena 120 drvenih pragova koji su izgoreli delimično ili potpuno. Železnički saobraćaj i dalje je u prekidu, a njegovo ponovno uspostavljanje u Železnicama Srbije očekuju za dan- dva. Osim pruge, u jučerašnjem požaru gorelo je još oko desetak hektara poljoprivrednog zemljišta, niskog rastinja, trnja i korova.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju vicešampiona Evrope Totenhem u meču 4. Kola B grupe Lige šampiona. Englezi su u Londonu savladali crveno- bele sa 5:0. Večerašnju utakmicu sa stadiona "Rajko Mitić" prenosimo od 21 čas na Prvom programu.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Producent Svetlana Stevanović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се