Novosti dana

Palata pravde u Beogradu posle tri godine rekonstrukcije, otvara vrata. Najveće sudsko zdanje svečano otvaraju predsednik Srbije, premijerka i ministarka pravde. Prva suđenja u zgradi od 26.000 kvadratnih metara, počeće 4. novembra, pred Višim sudom u Beogradu.

Srbija neće imati laku poziciju kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, pošto se Sjedinjene Američke Države zalažu samo za priznanje nezavinosti Kosova i to se neće promeniti, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodao je da očekuje i od EU da iznese svoj stav.

Struja će od 1. decembra za domaćinstva poskupeti 3,9 odsto. Saglasnost je dala Agencija za energetiku. Resorni ministar Aleksandar Antić kaže da je poskupljenje minimalno i uzrokovano opravdanim zahtevima. Poskupljenje struje za domaćinstva neće imati tzv. lančani efekat; cena električne energije za privredu, naglašava Antić, ostala je nepromenjena.

Fabrika šinskih vozila "Goša", koja je u stečaju četvrti put, prodata je "Želvozu 026" za milion evra. To je četvrtina procenjene vrednosti fabrike i saglasnost za prodaju dao je odbor poverilaca. Novi vlasnik najavljuje pokretanje proizvodnje i upošljavanje 300 radnika. Pored smederevskog "Želvoza 026", upola manju ponudu dala MIN "Lokomotiva" u Nišu.

Novak Đoković, u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Meč počinje u 15 časova i 30 minuta, uz prenos na Prvom programu naše televizije.

 

Urednici emisije: Nataša Raketić i Slobodan Petrović

Producent: Svetlana Stevanović

Urednik vesti: Marica Serdar

 

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара