Talasanje - Šetnja

Desetine mrtvih, stotine povređenih i hiljade uhapšenih - dosadašnji je bilans protesta u Čileu. Sve je počelo najavom poskupljenja karte za metro u saobraćajnom špicu od svega 30 pezosa. Razlozi su mnogo dublji i složeniji i ovo bi mogao da bude početak odmotavanja sistema socijalnih nepravdi koji se ukorenio u gotovo svim zemljama Latinske Amerike. Poznavaoci prilika na ovom kontinentu predvidjaju da klatno političkih promena ponovo skreće u levo.  Sagovornik magazina Šetnja je profesor Fakulteta političkih nauka, Zoran Krstić.

U proteklih godinu dana štednja u domaćoj valuti povećana je za više od 30 odsto, podaci su Centralne banke. Stalni rast, u nešto manjem procentu, ima i devizna štednja. Da li činjenica da je štednih uloga više i u uslovima pada kamatnih stopa upućuje na veće poverenje građana u finansijski sistem - o tome govorimo povodom Dana štednje.

Strategija razvoja vinskog sektora, koju bi Srbija uskoro trebalo da dobije, podrazumeva ozbiljnu podršku države razvoju vinogradarstva, promociji vinskih regija i naših vina, te unapređenju vinskog turizma. Da li se i kako Srbija svojim vinskim potencijalom može nositi s proizvodjačima iz zemalja koje imaju dugu tradiciju u tom sektoru-to je jedno od pitanja za gosta emisije, predsednika Saveza vinara i vinogradara Božidara Aleksdandrovića.

Podsetićemo slušaoce na humanitarnu akciju pomoći jednoroditeljskim porodicama posredstvom uplatnica INFOSTANA, a pripremiji smo i segmente iz nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи