Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je Komandni centar vežbe "Slovenski štit 2019", kao i ruske protivraketne sisteme koji su postavljeni na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici. Tokom obilaska sistema ES-400 i "Pancir", koji su iz Rusije dopremljeni u Srbiju, Vučić je rekao da tako nešto do sada nije video. Predsednik je, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem, prisustvovao predstavljanju procedura i komandovanju vežbi, a razgovarao je sa ruskim i srpskim vojnicima. Vežba se realizuje i na poligonu "Pasuljanske livade".

Premijerka Ana Brnabić će danas u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije. Srbija će moći da izvozi gotovo sto odsto proizvoda bez carina na tržište od 183 miliona ljudi. Sporazum potpisuju premijeri pet zemalja članica Evroazijske unije i premijerka Srbije. Evroazijsku ekonomsku uniju, osnovanu 2015-te, čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan.

Predsednik Demokratske Republike Kongo Feliks Antoan Čisekedi Čilombo stigao je u posetu Srbiji. Predsednika Konga je ispred Palate Srbija dočekao predsednik Aleksandar Vučić. U čast predsednika Kongoa priređena je smotra Garde Vojske Srbije i intonirane su himne dve zemlje. Čilombo će sa Vučićem razgovarati u četiri oka, posle čega će se sagovornici obratiti medijima.

Evropska unija nije donela odluku na koji rok bi odložila Bregzit, a naredni sastanak na nivou ambasadora je u ponedeljak, izjavio je neimenovani evropski diplomata za "Rojters". Britanski premijer Boris Džonson je ranije postigao sporazum o Bregzitu sa Evropskom unijom, ali ga britanski parlament nije ratifikovao. Džonson je zbog toga zatražio da se održe novi parlamentarni izbori i tako odstupio od obećanja da će izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije do kraja oktobra sa sporazumom ili bez njega.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи