Sportski žurnal

Reprezentacija Srbije u parastreljaštvu odbranila je titulu ekipnog šampiona sveta u Sidneju u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava. Ekipa u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović do treće uzastopne zlatne medelje došla je uz novi svetski rekord od 1.907,3 kruga, što je za 0,9 krugova bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda Velike Britanije. Srpski trio je prošle godine najbolji na svetu bio na takmičenju u Južnoj Koreji, kao i u Evropi u Beogradu. Srbija je u Sidneju osvojila još dva odličja, Živko Papaz je osvojio srebro u gađanju malokalibarskim pištoljem na 25-metarskom strelištu, kao i Dragan Ristić u disciplini vazdušna puška.

Košarkaši Partizana od 18 časova igraju u Vilnjusu protiv ekipe Ritasa u 3. kolu Evrokupa. Crno-beli nastavljaju mini-seriju gostovanja u okviru ABA lige i Evrokupa. Posle poraza u Kopru od Primorske, ekipa Andree Trinkijerija gostuje ekipi Ritasa u meču 3. kola Evrokupa. U prva dva kola takmičenja, košarkaši Partizana zabeležili isto toliko pobeda, dok je Ritas savladao Lokomotivu Kubanj na domaćem parketu, a izgubio u gostima od Limoža.

Kad smo već kod Litvanije, tu je i osvrt na jučerašnju fudbalsku utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde su naši reprezentativci savladali domaću selekciju, ali nisu ostavili bogzna kako dobar utisak. Poznati su i parovi osmine finala Kupa Srbije- fudbaleri Partizana odbranu Kupa nastavljaju protiv subotičkog Spartaka, dok će šampion Crvena zvezda igrati na svom terenu protiv šabačke Mačve. 

U preostalim mečevima sastaće se: Mladost Lučani - TSC, Vojvodina - Sinđelić, Radnički Niš - Bačka, Teleoptik - Čukarički, Inđija - Proleter i OFK Beograd - Radnik. Mečevi osmine finala na programu su u sredu 23. oktobra, ali je izvesno da će Zvezda i Partizan igrati u drugom terminu zbog obaveza na evropskoj sceni.

Aktuelna prvakinja sveta u karateu u kategoriji do 61 kilogram, reprezentativka Srbije i članica KK `Knjaz` iz Aranćelovca, Jovana Preković, osvojila je bronzanu medalju na Karate 1 Premijer ligi u Moskvi, to je još jedno priznanje za nadarenu sportistkinju, koja ima bogate planove za narednih nekoliko meseci, o čemu nam priča u ovoj emisiji.

Ragbisti Crvene zvezde odbranili su 13. titulu prvaka u ragbiju 13. U finalu trećeg izdanja regionalne Balkan super lige, još jednom su savladali ekipu Partizana, rezultatom 50-32. Nova pobeda nad večitim rivalima i radost za crveno- bele, o čijem uspehu govori kapiten Miloš Zogović.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović pobedom je započeo nastup na moskovskom Kupu Kremlja, nakon što je, u dva seta, savladao Rusa Artema Dobrivnjeg, bilo je 6:1, 7:5. Kecmanović je plasman u drugu rundu obezbedio za 73 minuta i to tako što je u drugom setu vezao tri gema kod rezultata 4:5 na servis protivnika. Sledeći rival Beograđaninu biće pobednik meča Žeremi Šardi (Francuska) - Nikolas Hari (Čile). 

O ovim i drugim informacijama iz domažeg i međunarodnog sporta, slušaćete danas u `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се