Noćni program - Noć na 33 obrtaja

Večerašnja emisija će biti posvećena pesmama koje su u svom vremenu izazivale polemike, pre svega u vezi njihove originalnosti. Čućemo originalni snimak Čarlsa Mensona sa pesmom za koju je tvrdio da je grupa Bič Bojs ukrala od njega i bićemo u prilici da to uporedimo.

Malo je poznato da je disko kuća Kolumbija, bez znanja autora, preradila snimak Boba Dilana iz 1961. godine kako bi dokazali da je Dilan pre Bitlsa, Stounsa ili Enimalsa stvorio zvuk koji su engleski bendovi nekoliko godina kasnije koristili. Za Boba Dilana se vezuje nekoliko očiglednih plagijata, gde je on samo napisao tekstove na postojeće melodije i prisvojio ih do današnjih dana. U nastavku emisije ćemo čuti kako je trebalo da zvuči grupa Roling Stouns da je 1975. godine Mika Tejlora zamenio Džef Bek umesto Ronija Vuda, bez obzira što je Mik Džeger insistirao pošto su napravili nekoliko snimaka koje ćemo čuti.
Pored nabrojanih, slušaćemo grupe Hu, Dip Prpl, Ferport Konvenšn, Tin Lizi, Mauntin i druge.  


U svet muzičkih priča vode vas Tanja Gajović i Robert Nemeček.
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара