Talasanje - Šetnja

"Dečaci sa Morave" - Kroz čačansku grupu su od 1965. do 1972. prodefilovala izuzetna imena, nosioci i perjanice tadašnje ali i potonje srpske i jugoslovenske rok scene, od Bore Čorbe i Točka do Ljubinka Miloševića, Zoran Brankovića i Bate Sokića, koji je i naš današnji gost povodom izdavanja monografije pod istim imenom i svečanosti u organizaciji Arhiva grada Čačka koja nam predstoji.

"Ser Gavejn i Zeleni vitez" - Prvi prevod u stihu na srpski jezik ovog znamenitog viteškog romana i jednog od najznačajnijih ostvarenja engleske srednjovekovne književnosti, nastalog u četrnaestom veku, stiže pred srpske čitaoce u vidu knjige koja je nastala kao rezultat rada u okviru projekta Matice srpske „Žanrovska ukrštanja srpske i anglofone književnosti: prevodna recepcija i književnoteorijska interpretacija". Prof. Dr Mladen Jakovljević, autor knjige "Ser Gavejn i Zeleni Vitez: prevod, tumačenja i značenja", govori za Radio Beograd 1.

"BEMUS 2019." - Od 6. do 19. Oktobra u Beogradu će biti održan 51. BEMUS, a tim povodom, o programu ali i značaju i budućnosti BEMUS-a, u Talasanju govori Aleksandra Paladin.
 
Autor i voditelj: Aca Seltik
 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара