Vreme sporta i razonode

Fudbalska groznica trese Beograd i Srbiju, jer večeras od 20,45 reprezentacija Srbije dočekuje Portugaliju, aktuelnog šampiona Evrope , u četvrtom meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2020. Duel na Stadionu „Rajko Mitić“ mogao bi da bude odlučujući za plasman naših „orlova“ jer posle poraza u Ukrajini, pobeda u meču sa Portugalijom nemeće se kao imperativ, i samo nova tri boda zadržavaju šanse za plasman. O ovoj utakmici govorće aktuelni reprezentativci, ali i naš gost u studiju - Darko Tešović bivši fudbaler Partizana, reprezentativac i do nedavno trener šabačke Mačve.

Košarkaška reprezentacija Srbije sigurnim korakom gaze kroz Svetski šampionat u Kini. Posle pobede nad Portorikom očekuje ih da sada najozbiljniji meč sa Španijom. Iz Kine nam se javlja naš izveštač Slobodan Maletić.

Odbojkašice Srbije igraju u polufinalu Evrpskog prvenstva u Turskoj protiv Italije. Meč počinje u 16 časova, pa će mo pratiti kretanje rezultata, u ovom veoma važnom meču za naše devojke. Pobednik ide u finale, a poraženi će u borbu za bronzanu medalju.

Juniorska reprezentacija Srbije u Kik boksu osvojila je čak 15 medalja, od čega 8 zlatnih, na nedavno održanom prvenstvu Evrope . Povodom ovog značajnog uspeha, naši gosti biće predsednik saveza Srđan Bugarčić i PR menadžer Marijana Pelević.

Beograđani željni dobre rekreacije, moći će ovog vikenda da se priključe izuzetnoj manifestaciji pod nazivom „Organik lajv fest" . Manifestacija obuhvata brojne sportske i rekereativne aktivnosti na više lokacija u gradu, a organizovana je za sve uzraste. Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama, kao i kod suorganizatora Sokolskog saveza Srbije i udruženja „Sport za sve" . Akciji se pridružilo i Udruženje „Živimo zdravije" čiji je osnivač Bratislav Bata Đorđević, proslavljeni košarkaški trener, koji će nam govoriti o idejama čitave akcije .

Proteklog vikenda završen je 54-ti festival glumačkih ostvarenja u Nišu. Tim povodom gost u našem studiju biće mladi glumac Bojan Perić.

U Tršiću se od 09. do 15. septembra održava tradicionalni Vukov Sabor, velika i značajna manifestacija kulture, narodnog stvaralaštva i turizma. O ovom izuzetnom događaju govoriće Snežana Nešković Simić direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić" iz Loznice.

Šabački čivijaši će 12. do 14. septembra opet biti u punom naponu - da nasmeju, razvesele, dočekaju, ugoste i isprate uz salve smeha, dobre muzike i garantovano dobrog provoda.

Za više od pola veka postojanja Čivijada je izrasla u karnevalsku manifestaciju, koja osim humora i satire, nudi i pregršt događaja iz oblasti kulture, zabave i kulinarstva. O svemu tome čućete nešto više od direktora Turističke organizacije Šapca Srđana Mitrašinovića.

Šumadijsko selo Mrčajevci i ove godine ugostiće brojne ljubitelje čuvenog srpskog specijaliteta zvanog „svadbarski kupus". Tradicionalna kupusijada održaće se od 13. do 15. septembra, a pored gurmanskog nadmetanja, održaće se i brojne smotre narodnog stavralaštva. Opširnije o svemu govoriće idejni tvorac „Kupusijade" Milorad Jevđović.

Narednog vikenda u Negotinu počinje tradicionalna muzička manifestacija „Mokranjčevi dani" . Šta posetioci mogu očekivati od ove, širom sveta, poznate muzičke manifestacije upoznaće nas Aleksandra Paladin.

Preporuke za nedeljni ručak i ovog puta, daće vam „Vitez kulinarstva" Milijan Stojanić.

Emisiju priprema i vodi Slobodan Igrutinović.

Urednik emisije: Željko Stefanović

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи