95 GODINA RADIO BEOGRADA – IZ VEKA U VEK

Koncert povodom 95 godina Radio Beograda "Klasiku molim", odložen prenos

Koncert klasične muzike, kojim najstariji elektronski medij na Balkanu ide u susret obeležavanju 95 godina postojanja, održaće Simfonijski orkestar i Hor RTS pod umetničkim vođstvom Bojana Suđića u gradskoj hali "Mostonga" Sportskog centra "Soko" u Somboru, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2 i Trećeg programa Radio Beograda, kao i na multimedijalnoj internet platformi RTS Planeta. Odloženi prenos biće realizovan iste večeri i na talasima Radio Beograda 1, posle fudbalske utakmice Srbija-Portugalija.

Nazvan prema istoimenoj radijskoj emisiji, program „Klasiku, molim!" će kroz izbor najlepših stranica domaće i svetske muzičke literature, biti i svojevrsni presek repertoara koji se negovao i emitovao na Radio Beogradu od prvog dana njegovog osnivanja. „Muzika je jedno od osnovnih izražajnih sredstava radija po kojem se program naše kuće svih ovih decenija posebno izdvajao. Emitovanje muzike na programu počelo je istog dana kada je pokrenut Radio Beograd i zato smo odlučili da jubilej obeležimo onom muzikom koja je prepoznatljiva na našim programima." (Aleksandra Paladin, urednica u Muzičkoj redakciji Radio Beograda 1).

Naredni koncert biće održan u četvrtak 12. septembra u 20časova, kada će, u saradnji sa Zabavnom redakcijom naše Televizije, 95 godina postojanja Radio Beograda biti obeleženo i gostovanjem RTS Karavana "Najlepše narodne pesme" u Kosovskoj Mitrovici.

Odgovorna za projekat: Nikoleta Dojčinović

Voditelji programa: Aleksandra Paladin i Ranko Stojilović

Producent: Vojislav Kajganić

Šefovi tehničke realizacije koncerta: Ljubinko Gordić i Nemanja Ćorović

Urednica i voditeljka prenosa: Ana Ćirica



 


 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи