Noćni program - Iza violinskog ključa

Vikend za nama protekao je u znaku Rosi festa. Četvorodnevni muzički festival inspirisan stvaralaštvom italijanskog kompozitora jevrejskog porekla Salomona Rosija, neobične životne priče i stvaralačkog opusa. Inspiraciju za festival, organizatori su zapravo prepoznali u samoj prirodi Rosijevog dela, koja promoviše poštovanje različitosti kulturnog nasleđa kao i kulturni dijalog na visokom umetničkom nivou,uključujući istraživanje, izvođenje i podsticanje stvaranja novih muzičkih dela.

Dakle o ovogodišnjem Rosi festu u prvom delu Noćnog programa Radio Beograda 1 u emisiji Iza violinskog ključa. Naši ugledni gosti biće:Jelena Vlahović prvakinja beogradske opere, Aleksanadar Nikolić operski reditelj, Aleksandar Ilić koreograf, Predrag Gosta čembalista iStefan Zekić direktor festala.

U nastavku programa emitovaćemo snimak autorskog koncerta "Prosvetljenje" našeg eminentnog kompozitora Svetislava Božića, u izvođenju orkestra studenata i profesora Fakulteta umetnosti Priština-Zvečan sa gostima. Koncert je održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 27. januara ove godine. Solisti su bili: Aleksandra Trajković-klavir,Tomislav Milošević-viola, Đorđe Milošević-violončelo, i dirigenti :Jasmina Novokmet i Rade Pejčić, sa kojima smo snimili i kraće razgovore po završetku koncerta.

Autor emisije Ružica Ćirić.
broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]