Zabavnik

Književnik Branislav Nušić je jednom prilikom pošao na malo duži put, na koji nije mogao da vodi i decu. Njima nije bilo pravo što ih i otac i majka ostavljaju same i da bi ih umirio, Nušić im je obećao da će im s puta doneti šta god požele. Ćerka Gita poželela je papagaja, a sin Strahinja Ban – majmuna. Šta su poželeli, to su i dobili. Nušići su se s puta vratili sa papagajem Lorijem i majmunom Kekom. Porodica Branislava Nušića zavolela je majmuna Keku kao pravog člana domaćinstva... Ali Keko je počeo da luta.

Za Adriana Ćelentana su govorili da je veoma uobražen, i još više od toga - da je isuviše okupiran sobom. Prigovarali su mu da je osnovao svoj klan samo zato da bi mogao da imitira Frenka Sinatru. Je li u tome bilo istine? Klan jeste osnovao, ali kao produkciju ploča Klan Ćelentano, a uobrazio se posle nastupa pred 10 hiljada ljudi još na početku karijere.

Mir je krhka tvorevina i najbolje će se utvrditi zidom. Tako se mislilo 60-ih i na temeljima datog mu zvaničnog imena - Antifašistički zaštitni zid, familijarno - Zid srama; od 1961. do 1989. godine Istočni i Zapadni Berlin bio je podeljen 155 km dugim i oko 4 metra visokim zidom. Njegova istočna strana do poslednjeg dana ostala je bela kao sneg. Na zapadnoj, ispisivali su se grafiti.

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Naslovna slika - Branislav Nušić, izvor Wikipedia 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара