Novosti dana

Još nema zvaničnih informacija o tome šta je predsednik Aleksandar Vučić odgovorio Hojtu Brajanu Liju povodom primedbi koje je zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država juče izneo u razgovoru s njim. Predsednik Vučić najavljuje da će o razgovoru sa Jijem više reći narednih dana. Ni američki ambasador u Beogradu Kajl Skot nije želeo da iznosi detalje, ali je potvrdio da je susret srpskog predsednika sa zvaničnikom iz SAD bio otvoren i pozitivan. Hojt Ji je, kaže Skot, izjavio da Amerika, kao i Srbija, želi dobre odnose sa Moskvom, ali, objašnjava, zemlja koja želi da postane članica Evropske unije treba da tom cilju bude posvećena i da to pokaže.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Palermu, na marginama Mediteranske konferencije OEBS-a, sa šefom italijanske diplomatije Andelinom Alfanom o odnosima dve zemlje, o međunarodnim organizacijama, a naročito Savetu bezbednosti UN kojim će sledećeg meseca predsedavati Italija. Dačić je istakao da je ta tema za Srbiju važna jer je u toku neprincipijelan pokušaj da se izmeni format sednica Saveta bezbednosti o Kosovu.

Ministarsvo prosvete pokrenulo je pilot projekat uvođenja finansijske pismenosti u školski sistem. Sprovodi se u 30 škola i 6 predškolskih ustanova. Cilj je da deca steknu znanja koja će im omogućiti da u budućnosti donose ispravne i odgovorne finansijske odluke.

Na današnji dan - 25. oktobra 1987. godine, omladinska  fudbalska reprezentacija Jugoslavije, osvojila je titulu prvaka sveta u Čileu, posle pobede nad Saveznom Republikom Nemačkom. Trideset godina od istorijskog uspeha snimljen je film o popularnim Čileancima.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи