U središtu pažnje

Kako kroz kulturni turizam oživeti turističku ponudu grada? Zašto je to važno? Koliki je značaj kulturno-istorijskog nasleđa u promociji atraktivnih turističkih lokacija?

Krajem marta Beograd bi trebalo da dobije 50 novih putokaza koji će turistima iz svih krajeva sveta omogućiti lakše i praktičnije snalaženje po gradu, a do kraja ove godine taj broj bi trebalo da dostigne 150. Osim na srpskom i engleskom, toponimi će goste usmeravati na ruskom i kineskom jeziku.

Poboljšanje i obnova turističke signalizacije obogatiće turističku ponudu prestonice i dostupnost istorijskih lokaliteta i kulturnih sadržaja grada gostima iz inostranstva na jezicima koje oni razumeju.

Stručnjaci iz ove oblasti ukazuju na značaj kreiranja planova za oživljavanje lokalnih kulturno  turističkih resursa, na razvoj kulturnog identiteta u funkciji marketinga gradova i animacije u kulturnom turizmu. Prognoze Svetske turističke organizacije su da će do 2020. te godine, kulturni turizam biti vodeći oblik turizma.

Šta još čini kulturni turizam? Koliko se o razvoju ovog vida turizma i boljem poznavanju bogate kulturne baštine i kulturnog nasleđa u Srbiji, razmišlja u lokalnim sredinama širom zemlje?

Gošće emisije U središtu pažnje su: Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u sektoru za turizam Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i doktorand Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i dr antropologije i etnologije Maša Vukanović, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Urednik i voditelj je Olivera Simić Milošević.

Slika sa naslovne strane preuzeta sa: www.artzona.net 

 

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво