U središtu pažnje

Da li smo prinuđeni da koristimo energente koje koristi većina i da trošimo struju u meri kojoj to činimo? Račune je moguće značajno smanjiti upotrebom savremenih sistema za grejanje, a upotrebom istih sistema moguće je sniziti i cenu daljinskog grejanja. Zašto Srbija u primeni savremene tehnologije u distribuciji energije i toplote kasni za Evropom čak pola veka u nekim oblastima?

Da kod nas postoji potpuno odsustvo svesti o dugoročnim uštedama kroz inicijalna ulaganja, kao i odsustvo svesti o zajedničkoj odgovornosti za zagađanje (zbog čega je Srbija među najzagađenijim zemljama u Evropi), pokazuje i podatak da domaće firme izvoze moderne sisteme za grejanje u druge zemlje, dok ih u Srbiji uopšte ne prodaju - jer niko ne želi da ih kupi!

Kako se tokom toplih meseci koji dolaze spremiti za narednu zimu i uštedeti najmanje 30.000 dinara po sezoni kroz račun za grejanje i kako je moguće primeniti iskustva drugih zemalja u unapređenju daljinskog grejanja, reći će nam profesorka Mašinskog fakulteta Maja Todorović i direktor RES Fondacije Aleksandar Macura.

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво