Romano Them

Iz republičkog budžeta za finansiranje rada saveta nacionalnih manjina za 2017. godinu izdvojeno je 245 miliona dinara. Nacionalni savet Roma dobio je 22,1 miliona dinara.

Romi u Duisburgu su dobili savetnika na lokalnom nivou. Socijalni radnik Ivelina Ron pomogla je mnogima od njih da se bolje snađu na tržištu rada i uklope u nemačko društvo.

Borba za jednaka prava žena u muškom svetu davno je počela i još uvek traje. Ženama se u većini zemalja sveta, pa čak i onim razvijenijim, ne daju jednake obrazovne, političke, poslovne i mnoge druge mogućnosti kao muškarcima. U današnjoj emisiji govorimo o Romkinjama čija su prava višestruko ugrožena.

 Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]