Talasanje - Šetnja

Kako roditelji maturanata utiču na odluku o izboru studija? Da li se studije upisuju pod pritiskom porodičnih očekivanja ili je to lična odluka koju budući brucoši samostalno donose? Kako se izboriti sa pretprijemnom panikom koja obuzima i maturante i njihove roditelje?

To su pitanja na koje odgovore možemo pronaći i u rezultatima ovogodišnjeg istraživanja objavljenog na sajtu Prijemni.infostud.com.  

U Šetnji ćete čuti da su neki od roditelja u još većoj panici nego sami maturanti, a neki idu dotle da svoje lične ambicije pokušavaju da ostvare kroz svoje dete. Praksa je pokazala da studenti koji tokom studija promene fakultet naknadno komentarišu da su prvobitan izbor napravili zbog očekivanja porodice.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) je sprovela istraživanje korupcije u visokom obrazovanju uz podršku švedske organizacije "Ulof Palme", a u okviru projekta "Za odgovornije univerzitete u Srbiji". Istraživanje je vršeno od januara 2012. godine, na uzorku od 1800 studenata sa oko 20 fakulteta beogradskog, novosadskog, kragujevačkog i niškog univerziteta. Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni pre nekoliko dana na završnoj konferenciji pod nazivom "Smak univerziteta".

Predstavljamo vam karate klub Omladinac iz Bajine Bašte koji od 1995. godine okuplja mlade sportiste i beleži zapažene rezultate.

Urednik i voditelj Elizabeta Arsenović.

Radio Beograd 1, 10.05

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи