Romano Them

U cilju veće zastupljenosti pripadnika romske populacije u policiji i jačanja poverenja u rad MUP-a, Policijska asocijacija "Evropski policajci romske nacionalnosti" sprovodi projekat „Inkluzija Romkinja i Roma u Sektor bezbednosti”.

Oglednu osnovnu školu "Adi Endre" iz Malog Iđoša s nastavom na srpskom i mađarskom jeziku, pohađa 450 učenika. U okviru inkluzije Roma i raseljenih u Malom Iđošu, u školi se od prošle godine sprovodi projekat "Jednake šanse - jednake mogućnosti".

Dani Balkana, koje deveti put organizuje nemačka nevladina organizacija „Pomoć ljudi za ljude", zvanično će biti otvoreni 13. marta u Minhenu. Ove godine festival je posvećen Romima sa Balkana, s namerom da ukaže na nepovoljnu situaciju pripadnika ove manjine.

Film "Aferim" režisera Radu Judea- priča o ropstvu Roma u Rumuniji dobio je Srebrnog medveda za režiju na poslednjem berlinskom filmskom festivalu.

Emisiju vode Gordana Nešović i Hiriša Beriša.

Radio Beograd 1, 19.20

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]