Romano Them

Zaštitnik građana u godišnjem izveštaju naveo da je velikom broju građana onemogućeno potpuno ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanih prava na zdravstvenu i penzijsku zaštitu kroz obavezno osiguranje.

Grupa 484, ASTRA, Romski ženski centar Bibija i Nexus – Vranje predstavili ključne nalaze istraživanja "Tražioci azila iz Srbije: migracije, siromaštvo i rizici od trgovine ljudima".

U Osnovnom sudu u Boru počelo suđenje osobama srpske i romske nacionalnosti, optuženim za masovnu tuču koja se dogodila u martu;

Savetnik rumunskog premijera Damjan Dragići izjavio da je neophodno da se napravi nova strategija za integraciju romske zajednice u Rumuniji.

Emisiju vode Hiriša Beriša i Zorica Kubiček.

Radio Beograd 1, 19.20

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]