U središtu pažnje

Prema nekim procenama, oko 17 odsto građana Srbije radi na crno. Njima niko ne uplaćuje ni socijalno ni penzijsko osiguranje, a budžet je svake godine zbog toga oštećen za oko tri do četiri milijarde evra. Pravo zaposlenih je i da budu plaćeni za svoj rad. Ali, oko 55 hiljada radnika prošle godine je radilo puno radno vreme a za svoj rad nije primalo platu.

Mnogi poslodavci uslovljavaju dobijanje posla potpisom blanko otkaza. Ima još mnogo primera kako se narušava pravo na dostojanstven rad. Stoga šest partnerskih nevladinih organizacija vodi projekat "Dostojanstven rad za svakog", čiji je cilj da se podizanjem svesti i znanja, i povezivanjem građana i svih važnih aktera stvori široka podrška za redovnu isplatu zarada, smanjenje tolerancije prema radu "na crno", poštovanje pravila o bezbednosti i zdravlju na radu.

O tome će govoriti Darko Soković, član media tima projekta "Dostojanstven rad za svakog", Snežana Milčić iz organizacije "Zajedno zajedno" i Anđelka Marković iz Fondacije Centar za demokratiju.

Emisiju vodi Slobodan Nikolić.

Radio Beograd 1, 17.00

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2012, 13:36) - anonymous [neregistrovani]

Usredistu pažnje

Kad budemo imali državu ona ce da stoji iza zakona i ovoga vise nece biti.Ovo nije demokratija ovo je robovlasništvo.Ratni profiteri poseduju Srbiju a mi ostali smo obespravljeni robovi koji rade za koricu hleba.

U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]