U središtu pažnje

Na koji način Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga štiti interese klijenata koji su nezadovoljni poslovnom politikom banke?

U Srbiji je pre nekoliko dana prvi put doneta presuda u korist klijenta u sporu s bankom. I to nije jedinstven slučaj da se protiv banaka vode sudski sporovi. Stručnjaci kažu da će Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ne samo sačuvati građane od samovolje banaka, već će smanjiti i posao sudovima kod kojih nezadovoljni klijenti uveliko traže zaštitu.

U NBS ističu da se građani najviše žale na promenu visine kamatnih stopa i marži, neblagovremeno obaveštavanje jemaca o postojanju neizmirenog dugovanja glavnog dužnika, poteškoće u otplati dugovanja po osnovu kredita u švajcarskim francima, probleme pri prevremenoj otplati kredita kao i na obračun kamate na dug po kreditnoj kartici.

Kakva je procedura ukoliko imate prigovore na rad finansijskih institucija, odnosno banaka, kome da se najpre obratite?

Gosti emisije su Zoran Grubišić, profesor Beogradske bankarske akademije i Dušan Uzelac, direktor sajta Kamatica. Putem telefona uključićemo u razgovor i Miroslava Marinkovića, ekonomistu.

Emisiju uređuje i vodi Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.00

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]