Sublimne frekvencije

Predstavićemo odabrane numere sa albuma „Florist” istoimenog indi sastava koji predvodi kantautorka Emili Sprag. Ovo izdanje objavila je krajem jula izdavačka kuća Double Double Whammy.

Sastav Florist osnovan je 2013. godine i do sada su objavili tri studijska izdanja. Premda je sastav delovao u Bruklinu, Spragova se 2018. godine preselila u Los Anđeles i samostalno objavila album Emily Alone, koji ste već imali priliku da slušate na našim talasima. Ipak, ova umetnica se ubrzo nakon toga vratila u Njujork i udružila sa članovima benda radeći na najnovijem albumu, Florist.

Umesto standardnog procesa i rada u studiju sa skicama pesama koje je priredila Emili Sprag, ovaj kvartet se za potrebe najnovijeg albuma preselio u iznajmljenu kuću u dolini reke Hadson, kako bi svi zajedno i ravnopravno učestvovali u celokupnom stvaralačkom procesu. Na tremu ove kuće su postavili opremu za snimanje i pustili da muziciranje postane deo svakodnevnice - tako, na primer, posle svake obimnije pesme na albumu dolazi do smirivanja zvuka, kako bi u snimak prodrli i ambijentalni zvuci koji su ih okruživali.

Album Florist je intimno, kolaborativno, delimično improvizatorsko izdanje, okrenuto domu, prirodi i porodici. Na njemu se nalazi devet instrumentala i deset pesama koje zaobilaze klasičnu formu, te predstavljaju autentičan stvaralački pristup ovih umetnika.

Autorka Jelena Damjanović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара