Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album Inside problems Endrua Berda, koji je 3. juna objavila izdavačka kuća Loma Vista.

Endru Berd je rođen u Čikagu 1973. godine, a muziku je počeo da uči sa četiri godine uz pomoć Suzuki metode. Diplomirao je violinu na Nortvestern Univerzitetu, a pored toga što svira i na mandolini i gitari, poznat je i kao odličan zviždač. Iako je od rane mladosti bio okružen klasičnom muzikom, posebno delima Debisija, Bartoka i Ravela, Berda je podjedanko privlačila foklorna američka tradicija, kao i džez i kalipso muzika.

Na Berdovom najnovijem, 13. albumu pod nazivom Inside problems nalazi se 11 originalnih numera kroz koje ovaj umetnik istražuje kompleksne misli, pitanja i opsesije koje nas nekontrolisano obuzimaju tokom noći. Naime, Berda su proganjala razmišljanja o shvatanju onog trenutka, kojeg zapravo nismo svesni, kada je nešto postalo nešto sasvim drugo. Ovaj fenomen dešava se i prilikom procesa projektovanja unutrašnjih osećanja i ostvarivanja dijaloga sa spoljnim svetom, ali i u svakodnevnim životnim situacijama poput prelaska državnih granica kada se nalazimo u takozvanom međuprostoru. Stoga se Berd na ovom izdanju pita - gde su uopšte počeci i ko smo mi u tim trenucima između ovih dešavanja?

Ovo izdanje producirao je Majk Vajola, a Berd i njegov četvoročlani bend su sve snimili uživo, bez dodatnih nasnimavanja instrumenata i vokala, stvarajući tako jedan intiman i nepredvidiv album. U žanrovskom pogledu, Berd je kombinovao elemente folka, indi-roka, ar en bija i džeza, a u njegovom muziciranju i dalje je dominantno virtuozno sviranje na violini.

 

Urednica: Jelena Damjanović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи