Читај ми!

Dijalozi

Patrik Baert i Marjan Ivković: Za nove narative na levici

U emisiji Dijalozi pročitaćemo tekst intervjua pod nazivom „Za nove narative na levici” koji je sa Patrikom Baertom vodio Marjan Ivković.

Patrik Baert je rođen 1961. godine u Briselu, gde je i otpočeo studije koje je okončao na Univerzitetu u Oksfordu stekavši zvanje doktora nauka. Trenutno radi kao profesor društvene teorije na Univerzitetu u Kembridžu. Među njegovim novijim knjigama izdvajaju se: Egzistencijalistički trenutak: Uspon Sartra kao javnog intelektualca (2015) i Sukob na Akademiji: Studija o sociologiji intelektualaca (zajedno sa Markusom Morganom), a takođe je objavio Društvenu teoriju u dvadesetom veku i šire (2006) i Filozofiju društvenih nauka: ka pragmatizmu (2005). Spisi su mu prevedeni na više od deset svetskih jezika. Od januara 2013. je glavni urednik Međunarodnog časopisa za politiku, kulturu i društvo.

Intervju je deo serijala razgovora koji su sa inostranim teoretičarima vodili istraživači i saradnici Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, povodom obeležavanja četrdeset godina postojanja ove naučne ustanove.

Preveo s engleskog Aleksandar Pavlović.
Čitale su Gordana Gačić i Dušica Mijatović.

U sutrašnjoj emisiji možete pratiti intervju pod naslovom „Otvorimo umove za snove i nadanja" u kojem učestvuju Asger Serensen i Marjan Ivković.

Urednica ciklusa Tanja Mijović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара