Читај ми!

Džez

Prestavljamo album „Slipknots Through A Looking Glass” američkog basiste Erika Revisa koji će objaviti kuća Pyroclastic Records, 11. septembra ove godine.

Revis je kontrabasista koji je reputaciju stekao radeći u bendovima Beti Karter, a potom i Brenforda Marsalisa. Tokom devedesetih i ranih dve hiljaditih je bio poznatiji kao pouzdani sajdmen nego kao kompozitor i aranžer, a bendovi u kojima je radio pretežno su se kretali u koordinatama savremenog mejnstrima. Svoje autorske projekte Revis je naročito profilisao u poslednjih sedam-osam godina, kada počinje da izdaje albume za portugalski Clean Feed Records. Među njegovim saradnicima iz tog perioda naročito je značajna kanadska pijanistkinja Kris Dejvis, često svira sa saksofonistom Darijusom Džounsom i bubnjarem Čedom Tejlorom, a ostvario je saradnju i sa vodećim čikaškim saksofonistom Kenom Vandermarkom.

Na aktuelnom izdanju Slipknots Through A Looking Glass, Revis nastupa sa ovom pijanistkinjom i starim saradnicima Džounsom i Tejlorom, dok im se pridružuje i saksofonista Bil Mekhenri. Kontrabasista ovde uspešno spaja svoj precizan, pun ton koji je izgradio svirajući u mejnstrim kontekstu, sa kompozicijama tek diskretno izmeštenim iz post-bap matrice. Kod Revisa dekonstrukcija aranžmana i solističkih konvencija dolazi tek nakon pažljivo postavljene i elaborirane osnovne teme, postupno i sa puno suptilnih sviračkih nijansi, dok u nešto žustrijim improvizacijama prednjače Džouns i Mekhenri.

Autor Nikola Marković 
Urednica Ksenija Stevanović



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара