Džez

Snimak koncerta internacionalnog kvarteta This is Our Language Rodriga Amada, održanog 3. novembra prošle godine na Tampere džez festivalu u Finskoj.

Portugalski saksofonista Rodrigo Amado jedan je od veterana matične scene i jedan od najistaknutijih evropskih avangardista na svom instrumentu. Bio je među prvoborcima danas prestižne portugalske izdavačke kuće Clean Feed Records, rasadnika i promotera kako talenata, tako i etabliranih imena savremene post-bap i fri-džez scene. Sarađivao je i sa vedetama čikaškog džeza i brojnim kolegama iz Evrope, a sklon je snažnom, energičnom stilu sviranja u tradiciji velikana slobodnog izraza od Alberta Ajlera do Kena Vandermarka i Matsa Gustafsona. 

U kvartetu This is Our Language okupio je zvezdanu ekipu – trubača Džoa Mekfija, basistu Kena Keslera i bubnjara Krisa Korsana, prekaljene veterane američke scene. Sa ovim muzičarima Amado je snimio dva albuma – This is Our Language iz 2015. i A History of Nothing iz 2018. godine. Baš kao što je i sam naziv benda svojevrsna referenca na album Orneta Kolmena This is Our Music, tako i sama muzika baštini i nadograđuje najbolju tradiciju ranog fri-džeza, u ogoljenoj postavi bez harmonskog instrumenta i kroz nadahnutu međuigru dvojice raspoloženih duvača. 

Autor Nikola Marković
Urednik Ksenija Stevanović



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара