Svetske muzičke pozornice

Dela Gijoma Lekea (Adađo, opus 3), Volfganga Amadeusa Mocarta (Koncert za klavir i orkestar u de molu, broj 20, Kehlova oznaka 466) i Johanesa Bramsa (Prva simfonija u ce molu, opus 68). Izvodi Kraljevska filharmonija iz Liježa pod upravom Kristijana Arminga, koji je na čelu ovog orkestra od 2011. godine. Solistkinja je pijanistkinja Aimi Kobajaši. Snimak je sa koncerta održanog 28. januara ove godine u dvorani Santori u Tokiju.

Rođena 1995. godine, Aimi Kobajaši je na koncertnom podijumu debitovala u osmoj godini, a već u desetoj je započela njena međunarodna karijera kada je 2005. godine postala najmlađa pobednica Nacionalnog muzičkog takmičenja u Japanu. Nakon toga, sledile su i druge nagrade poput Međunarodnog Šopenovog takmičenja pijanista zemalja azijsko-pacifičkog regiona, nagrade Jasuko Fukuda, kao i priznanja kojoj joj je dodeljeno 2012. godine na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista koje nosi ime slavne grčke pijanistkinje Džine Bahauer.

Godine 2011. Aimi Kobajaši debitovala je u Karnegi Holu u Njujorku, kada je filharmonijom ovog grada dirigovao Seiđi Ozava, a nastupala je i sa značajnim orkestrima poput ansambla Moskovski virtuozi, Simfonijskim orkestrom iz Brazila, Tokijskom i Moskovskom filharmonijom. Za produkcijske kuće Vorner Klasiks i I-Em-Aj zabeležila je snimke na kojima se nalaze dela Johana Sebastijana Baha, Ludviga van Betovena, Franca Lista, Frederika Šopena i Roberta Šumana.

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić




Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи