Imaginarni pejzaži

Predstavićemo kolažni album „Kosa ti je posedela, ali je još toliko toga pred tobom” koji je priredila Liza Smirnova, povodom obeležavanja šestogodišnjice ruske diskografske kuće Kammklang.

Smirnova koja je poznata u Moskvi po svojim nesvakidašnjim DJ setovima, je izabrala dvadeset osam numera iz kataloga Kammklanga, a potom ih obradila, sekla, preraspoređivala i ponovo spajala, u hibridni album – mikstejp. Na taj način, iskazala je nove tendecije Kammklanga, ali je napravila osvrt na šestogodišnju istoriju ovog izdavača koji je prešao put od malog sibirskog lejbla do jednog od većih izdavača eksperimentalne elektronske muzike u Rusiji i šire. S obzirom na sibirsko poreklo muzičara koji su započeli ovu kuću – Nikite Bondareva i Jegora Kločikina – za njih je zima doba mira, ali i nade, kada nastaju nove ideje za vreme koje dolazi.

U svom kolažu Liza Smirnova je koristila muziku umetnika nabrojanih ovde po abecednom rasporedu: Art Crime, Aseptic Stir, Auguste Vickunaite & Hugo Esquinca, Averrge, Bugaev, Foresteppe, Galina Ozeran, KP Transmission, Mårble, Margenrot, Nikita Bondarev, Nikita Oleinik, the2vvo, Vlad Dobrovolski & Zurkas Tepla.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара