Imaginarni pejzaži – Zvuk ispod: Varšava

Šesto izdanje ovog posebnog serijala koji na talasima Trećeg programa Radio Beograda jednom mesečno priprema i vodi Marija Balubdžić biće posvećeno glavnom gradu Poljske. U fokusu ove serije su upečatljive pojave koje autorka susreće na putovanjima u centre eksperimentalnih scena elektronske muzike različitih gradova Evrope.

U poslednjem izdanju ove emisije u 2019. godini predstavljamo najsvežije uvide iz Varšave. Poslednjih godina Poljska je postala žarište aktivnosti mlađih generacija koje odlikuje kombinacija stvaralačke začudnosti, smelosti i stilske britkosti. Brojne autorke i autori okretno i slobodno istražuju okvire savremenih digitalnih tehnologija, i to u modernom neformalnom DIY kontekstu eksperimentalne elektronske muzičke scene. U njihovom pristupu komponovanju se nemir, humor i neočekivana tumačenja žanrova smenjuju sa dekonstrukcijom mračnih raspoloženja. Forme su kratke, tempo je brz, a uticaji gabber scene, internet mima, cloud trap-a i društvenog aktivizma podižu temperaturu individualnih zvučnih iskaza.

Čućete radove varšavskih kompozitora koji stvaraju pod pseudonimima Julek Płoski, Mołr Drammaz, Mala Herba, Avtomat, Ku Ku, Natalie Schchepanskye Erotic Pleasure, S K Y i Beniovska.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара