Disco 3000

Svake srede, oko 22 sata, na talasima Trećeg programa Radio Beograda moći ćete da pratite novu emisiju posvećenu vorld muzici.

Disco 3000 se bavi svetskom muzikom, a tokom narednih godina, upoznavaće slušaoce sa najnovijim izdanjima ovog popularnog muzičkog žanra, informisati o festivalima i koncertima u regionu, dovoditi u goste vodeće autore vorld muzike.

U prvoj emisiji novog ciklusa, Bojan Đorđević predstavlja muziku Mediterana. Od italijanske grupe Officina Zoè, preko izbora iz diskografije istanbulskog sastava Kardeş Türküler do novog albuma alžirske pevačice Suad Masi.


Autor i voditelj
Bojan Đorđević
Urednice: Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević


broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 08. okt 2015, 19:51) - muzička redakcija [neregistrovani]

globalni muzički zvuk

Poštovani Željko, oko termina "world music" postoji puno otvorenih diskusija. Korišćenje sintagmi "muzika u svetu" ili "svetska muzika", nije do kraja primereno onome što se u ovom žanru praktikuje. Takođe, mi imamo i emisiju "Muzika sveta" koja je na programu utorkom. Hvala vam na komentaru koji navodi na razmišljanje, a mi ćemo se potruditi da rešimo ovaj problem. Srdačan pozdrav od muzičke redakcije.

(četvrtak, 08. okt 2015, 09:22) - Željko [neregistrovani]

Disco 3000 iz Sterijinog ugla

Obradovala me divna muzika u emisiji našeg 3.programa Discko 3000. Zaista izuzetan izbor. Kada sam hteo ovde da pogledam izvođače neprijatno sam se iznenadio. Doživljavam 2. i 3. program kao nosiocie kulture i zaštitnikom naše nacionalne kulture. Izraz "ворлд музика" je totalno neprimeren vašem renomeu. Kao da tim izrazom autor želi da da na kvalitetu emisije. Emisija je dovoljno kvalitetna da je ni srpskom jeziku primereniji izraz neće pokvariti. Podsećame ne Sterijino "komi fo" iz Pokondirene tikve. Mislim da je najgore kombinovanje jezika, pisma...kao na našim registarskim tablicama. Nadam se da još nekom peda na pamet da izraz "muzika iz sveta" ili "svedska muzika" neće smetati.