Odigrani četvrtfinalni mečevi ženskog turnira

Kineskinja Đie Ženg, koja je u šesnaestini finala eliminisala prvorangiranu teniserku sveta Srpkinju Anu Ivanović, plasirala se u polufinale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je u četvrtfinalu pobedila Čehinju Nikol Vajdišovu sa 2:1 u setovima - 6:2, 5:7, 6:1.

Trenutno 133. na VTA listi Đie Ženg je tako nastavila seriju sjajnih rezultata, ostvarivši najveći uspeh u karijeri. Njena protivnica u polufinalu biće šesti nosilac, Amerikanka Serena Vilijams, koja je pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:4, 6:0.

Ostale dve polufinalistkinje su branilac titule Amerikanka Venus Vilijams i Ruskinja Jelena Dementijeva, koje će se sastati međusobno u borbi za finale. Vilijams je savladala senzacionalnu pobednicu nad Jelenom Janković u osmini finala, Tajlanđanku Tamarine Tanasugarn, sa 6:4, 6:3, dok je Dementijeva bila bolja od zemljakinje Nađe Petrove - 6:1, 6:7 (6:8), 6:3.

Bilo je ovo prvi put u istoriji Vimbldona da četvrtfinale u ženskoj konkurenciji protekne bez nekog od prvih nosilaca. Ranije su eliminisane Srpkinje Ana Ivanović i Jelena Janković i Ruskinje Marija Šarapova i Svetlana Kuznjecova.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 22,3 miliona dolara.